KFUM og KFUK i Danmark

Nyhedsbrev om TRYG projektet fra Tante Andantes Hus i Lemvig - april 2013

 

Her går det godt med projektet, og der er mange bolde i luften her i foråret.

Vi har nu afsluttet den del af projektet, som hedder Fællessang på Labyrinten - men da de ikke kan undvære vores aktivitet, er vi efterfølgende blevet hyret til at fortsætte. Det er vi utrolig glade for. Det betyder jo, at det virker, og de er glade for det vi laver.


Projektets 1 til 1 - hvor Niels Larsen synger og spiller med en beboer af gangen, har været utrolig spændende, og har vist at ved tid og ro og gentagelse får man en helt unik musisk oplevelse med de svageste i projektet. Denne del er vi også næsten færdige med, og vi kan høre, at de vil forsøge at henvende sig til de pårørende til de involverede for at foreslå, at denne del også fortsætter. Det kræver for institutionen, at der er brugerbetaling fra den enkelte.

 

Salmer og sanser” har ligeledes været en stor succes, hvor 6 – 8 deltagere i et sanserum en gang om ugen har været med til 45 min. musisk oplevelse – ingen snak – ingen uro bortset fra salmesang, cd musik, klaverspil og diverse små instrumenter undervejs. Her har vi i den grad mærket, de allermest sensitive beboere slappe helt af – grine lidt – vise ro – vise nydelse og harmoni. Denne del er vi i gang med at ville filme for at bruge til dokumentation og evt. til TV Midtvest udsendelse.

 

Klosterheden. Så er foråret endelig kommet, og vi kan komme i skoven, og er begyndt at finde stammer til de instrumenter, der skal fremstilles til ”musik-legepladsen”. Klosterhedens skovløbere og Hemming Klokker, musikkonsulent, er i fuld gang med at etablere pladsen i skoven og forme instrumenter.

 

Musikinstrumenter i haven. Her har vi efter egen erfaring med kørestolsbrugere i vor have og konsultation med Anne Steen, musikpædagog på Sølund og Finn Stubsgård fra firmaet Lydleg efterhånden fundet frem til de instrumenter, som er velegnede i vores have her ved Tante Andantes Hus.

 

Så der er gang i den, og det er sjovt, spændende og utrolig lærerigt for os alle.

Vi glæder os til at fortælle mere

 

PS: Tak for den fine artikel i Billeder og Ord´13

 

Mange hilsner

Elin Engholm Knudsen

Tante Andantes Hus

 
Tante Andante Hus | KFUM og KFUK i Lemvig | Ågade 5 | 7620 Lemvig | Tlf.: +4520162411 | Mail: tanteandante@kfum-kfuk.dk